Spex av brudparet

Spex av brudparet

Spex av brudparet

Det behöver inte bara vara dans på ett bröllop, spex och lekar är ett oslagbart sätt att bryta isen bland gästerna efter en lång och formell middag. Förbered en rolig tipspromenad som handlar om er, och låt gästerna gå runt och svara på frågorna medan ni pustar ut och får en liten stund för er själva.

De flesta tycker om musik, så varför inte arrangera en musiktävling?! Musiklekar brukar vara populära bland både gamla och unga! Förbered genom att spela in de tio första sekunderna av ett antal kända låtar på ett band, och låt sedan gästerna tävla om vem som kan mest, och vem som är snabbast! Dela in gästerna i lag, och låt dem själva komma överens om vad de skall heta. Ni spelar upp låt för låt, och när de kan svaret ropar de sitt lags namn. Det lag som ropar först får svara, och är svaret fel går frågan över till det näst snabbaste laget. Man ger ett poäng för rätt låt och ett poäng för rätt artist.

En lite annorlunda variant på samma tema är att spela in låtar som medverkat i reklamfilmer, och låta lagen svara på vilket företag eller vilken produkt låtarna gjorde reklam för.

Att dela in sina gäster i lag när det är dags för lekar är ett bra sätt att få dem att lära känna varandra, och det blir faktiskt ofta roligare på det viset. Är det väldigt många gäster är det dessutom ibland det enda sättet att kunna genomföra vissa lekar på, eftersom det annars skulle ta alltför lång tid.

Om man inte vill leka, men ändå känner att det vore trevligt med någon form av aktivitet kan man spänna upp en stor målarduk på vilken man målat en vas, och be att alla gäster målar varsin blomma.

Lämna ett svar