You are currently viewing Liveband på bröllop
Liveband på bröllop

Liveband på bröllop

Liveband på bröllop

Vill du att bröllopsfesten ska vara lite utöver det vanliga väljer du ett liveband som spelar under kvällen. Detta är dock den dyraste varianten. När det gäller band finns det i alla prisklasser och typer man kan tänka sig. Det kan vara en barockensemble, ett coverband som specialiserat sig på ABBA-låtar, ett storband eller varför inte en ensam trubadur. Det som är sätter gränserna är pengar och utrymme.

Det man ska tänka på när man bokar ett band 

Skriv kontrakt! På så sätt skyddar du dig om det skulle bli något strul, t ex att bandet inte kommer. Då kan de bli ersättningsskyldiga till dig. Det behöver inte vara något märkvärdigt, bara att det framgår mellan vilka kontraktet gäller, vad ersättningen ska vara (pengarna bandet ska ha), när bandet ska vara på plats och när de ska spela. Detta ska undertecknas av dig och minst en medlem i bandet.

Om det är möjligt ska du boka genom ett bokningsbolag, på så sätt vet du att bandet är seriöst och att bokningsbolaget ser till att de är på rätt plats i rätt tid. Dessutom har bokningsbolaget möjlighet att fixa precis rätt band till just din fest och till ett schysst pris.

Hur mycket kostar det?

Kom ihåg att de ska ha betalt inkl. skatt och arbetsgivaravgifter om du ska följa lagen.

Hur många är de? Ta reda på hur mycket plats de behöver. Det kan ju vara ett 7-mannaband med orglar och blåssektion. Det kan innebära att de behöver ganska mycket utrymme.

Hur mycket ström behöver de? Kontrollera att festlokalen har tillräckligt med ström och att säkringarna håller, det vore ju tråkigt om musiken avbryts pga utlösta säkringar.

Prata igenom önskemål och liknande ett tag innan själva festen så att bandet förbereda sig.
Bestäm också när ni vill att bandet ska infinna sig för uppackning av instrument och en eventuell soundcheck. Oftast vill bandet ha några timmar på sig för att få iordning sakerna.

Tänk på att det tillhör god sed att bjuda musikerna på mat i samband med middagen.

Lämna ett svar