Du visar för närvarande Svensexa
Svensexa

Svensexa

Som bestman/marskalk förväntas du anordna en minnesvärd svensexa för den blivande brudgummen.

Några praktiska saker att tänka på vid svensexa:

Se till att så tidigt som möjligt skaffa en lista över de inbjudna gästerna.
Eftersom svensexan skall hållas hemlig kan det ju vara en bra ide att skaffa den genom toastmaster eller värd, istället för att be brudparet om den, vilket ju kan verka lite misstänkt. Listan är bra att ha då du skall samla brudgummens vänner till svensexan, eftersom det lätt blir pinsamt om du bjuder folk till svensexan som sedan inte visar sig vara bjudna till bröllopet!

Tag kontakt även med dem du personligen inte känner, såsom arbetskamrater, nyare bekantskaper osv, det är roligare för brudgummen ju fler av hans vänner du lyckats skramla ihop!

Försök ta reda på vad brudgummen förväntar sig av svensexan. En svensexa skall vara en rolig ”sista kvällen med gänget” upplevelse, inte en förnedrande kväll som brudgummen med avsky kommer att tänka på under resten av sitt liv!
En bra regel är att aldrig utsätta någon för något man själv inte skulle vilja bli utsatt för. Ett roligt exempel är t ex att hyra en studio för svensexan, kostar mellan 1.000 och 3.000 kronor och kan bli hur roligt som helst.
Om den blivande hustrun har en möhippa kan det bli hur roligt som helst om man anordnar dessa samtidigt, och låter svensexan och möhippan sammanstråla under kvällen vid en gemensam middag. På det viset lär en större del av vänskapskretsen känna varandra, vilket borgar för en roligare bröllopsfest när den dagen kommer!

Kom ihåg att ta med kameran och föreviga tillställningen!
Sätt fotografierna i ett vackert album tillsammans med bildtexter, kvitton, biljetter osv. och ge detta till brudgummen under festen, så att de övriga gästerna också får ta del av upplevelsen!
Sätt absolut inte ”opassande” bilder och texter i albumet, sådana kan man sätta i ett annat album och ge till brudgummen vid ett senare tillfälle.

Lämna ett svar