Du visar för närvarande Inbjudan till bröllop
Inbjudan bröllop

Inbjudan till bröllop

Bröllopsinbjudan

När man skickar en inbjudan till bröllop finns det vissa uppgifter som är obligatoriska, såsom datum och plats för vigseln.
Det finns dessutom ett antal saker man bör skriva redan på sin inbjudan för att undvika missförstånd, och för att underlätta för gästerna, t.ex. klädsel, samt om gästerna även inbjuds till middag efteråt.

Om gästerna förväntas betala något för egen del (t.ex. kuvertavgift, betalbar) måste det stå tydligt skrivet i inbjudan.
Det är också säkrast att vara tydlig om man har speciella önskemål, t.ex. om man ej önskar att barn skall vara med. Många föräldrar tar för givet att deras barn är välkomna, även om det bara är föräldrarnas namn som står på inbjudan.

Ett O.s.a. datum bör också finnas med, dvs. ett ”sista anmälningsdatum”, samt namn, adress och telefonnummer till den person som tar emot svaren.

En inbjudan kan se ut så här:

 

Välkomna att övervara vigseln mellan

Marina Skoglund
och
David Gren

I Kopparbergs kyrka
den 22 augusti 2019 klockan 16.00
samt att därefter intaga middag på
Rådhuskällaren

Efter middagen finns drycker att köpa
till självkostnadspris i baren

Barn är välkomna till vigseln, men kvällen vill vi
fira tillsammans med våra vuxna vänner

Klädsel: Kavaj
O.s.a. senast 1:a juli 2019 till
Lars och Marianne Skoglund
Spektrumvägen 15
791 50 Falun

 

Enligt etiketten skall en inbjudan skickas ut 4-6 veckor innan bröllopet, men om man gifter sig i semestertider bör man skicka sina inbjudningar betydligt tidigare. Har man dessutom många långväga gäster kan det ibland vara säkrast att skicka inbjudningarna så tidigt som 3-4 månader innan.

Efter bröllopet skall brudparet skicka ut tackkort (gärna med bild) till alla gäster, och till alla dem som skickat en bröllopspresent. Tackkorten bör skickas ut inom en månad efter bröllopet. Även om man skickar färdigtryckta tackkort är det trevligt med en handskriven, personlig hälsning, och ett tack för presenten.

Lämna ett svar