Du visar för närvarande Möhippa
Möhippa

Möhippa

Som tärna förväntas du anordna en minnesvärd möhippa för den blivande bruden.

Några praktiska saker att tänka vid möhippan:

Se till att så tidigt som möjligt skaffa en lista över de inbjudna gästerna.
Eftersom möhippan skall hållas hemlig kan det ju vara en bra ide att skaffa den genom toastmaster eller värd, istället för att be brudparet om den, vilket ju kan verka lite misstänkt. Listan är bra att ha då du skall samla tjejer till möhippan, eftersom det lätt blir pinsamt om du bjuder folk till möhippan som sedan inte visar sig vara bjudna på bröllopet!

Tag kontakt även med dem du personligen inte känner, såsom arbetskamrater, nyare bekantskaper osv, det är roligare för bruden ju fler av hennes vänninor du lyckats skramla ihop!

Försök ta reda på vad bruden förväntar sig av möhippan. En möhippa skall vara en rolig ”sista kvällen med gänget” upplevelse, inte en förnedrande kväll som bruden med avsky kommer att tänka på under resten av sitt liv! En bra regel är att aldrig utsätta någon för något man själv inte skulle vilja bli utsatt för. Många har i sista stund bett någon annan vara tärna istället för den som anordnat en riktigt ”taskig” hippa.

Om den blivande äkta mannen har en svensexa kan det bli hur roligt som helst om man anordnar dessa samtidigt, och låter möhippan och svensexa sammanstråla under kvällen vid en gemensam middag. På det viset lär en större del av vänskapskretsen känna varandra, vilket borgar för en roligare bröllopsfest när den dagen kommer!

Kom ihåg att ta med kameran och föreviga tillställningen!
Sätt fotografierna i ett vackert album tillsammans med bildtexter, kvitton, biljetter osv. och ge detta till bruden under festen, så att de övriga gästerna också får ta del av upplevelsen!

Sätt absolut inte ”opassande” bilder och texter i albumet, sådana kan man sätta i ett annat album och ge till bruden vid ett senare tillfälle. Ett roligt exempel är t ex att hyra en studio för möhippa, kostar mellan 1.000 och 3.000 kronor och kan bli hur roligt som helst.

Tips på aktiviteter på möhippan till den blygare bruden:

  • Ansiktsbehandling och massage på salong
  • Spa dag med bubbelbad och champagne
  • Långritt på islandshäst
  • Go-cart tävling
  • Äventyrsbana
  • Glasblåsningskurs

Lämna ett svar