You are currently viewing Lägg din egen brudmakeup
brudmakeup

Lägg din egen brudmakeup

Att lägga sin egen brudmakeup är ingen omöjlighet. Det kan dock vara en bra idé att låta en utbildad makeupartist hjälpa dig med en makeuprådgivning innan du sätter igång. På en sådan rådgivning får du hjälp med att välja produkter och färger som passar till din hudtyp och hudton. Du får också hjälp med tips och teknik.

Makeup till bröllopet

Nog drömmer väl de flesta om att vara vacker som en filmstjärna den dagen då man står brud?
Allt skall vara perfekt; kläderna, blommorna, håret, och så förstås – du själv!

En brudmakeup är inte vilken partymake som helst. Den bör vara knappt märkbar, den skall endast framhäva din egen skönhet, och framför allt, den skall hålla hela dagen och hela natten! De flesta frisörer som gör bruduppsättningar kan också hjälpa till med din makeup. Det kan vara bra att se till att få bli provsminkad en gång innan bröllopet, för att eliminera risken att på bröllopsdagen bli gruvligt besviken över en makeup som du inte alls tycker stämmer överens med din personlighet.

Givetvis kan man också göra sin brudmake själv, men om man inte är van så gäller det att öva, öva och öva. Att hitta bra produkter är inte heller det lättaste, så var inte rädd för att fråga säljarna om råd när du köper makeupprodukter!

Även om man vanligtvis inte använder makeup alls bör man skaffa sig ett bra puder inför fotograferingen. Man blir lätt blank om näsa och kinder när man är varm och nervös! Också brudgummen kan behöva lite puder på näsan. Det kan också vara idé att få ögonfransarna färgade och ögonbrynen plockade någon dag innan bröllopet, på så vis blir ögonen tydligare och vackrare på fotografierna!

10 snabba makeuptips till bröllopet

  1. Veckan innan bröllopet kan du gärna börja förbereda ditt ansikte med en och annan ansiktsmask, och även lite peeling. Det finns särskild peeling för läpparna som gör dem mjuka och finna.
  2. Bra verktyg är A och O för en snygg och hållbar makeup. Satsa på penslar och borstar av bra kvalitet och håll dem rena och fräscha.
  3. Puder skall inte borstas på, utan ”tryckas in”, och borstas av. Då sitter det bättre, och ser mer naturligt ut.
  4. Glittriga ögonskuggor passar inte riktigt till en bröllopsmakeup, spar dem till andra partyn!
  5. Läppglans sitter inte så bra, så hoppa över dem på din bröllopsdag.
  6. Makeup-pennor av olika slag skall ha en vass udd för att ge ett bra resultat. Lägg dem i kyl eller frys en stund innan du vässar dem så går det lättare.
  7. Om ögonbrynen skall plockas bör detta göras ett par dagar innan bröllopet. Detta gäller även färgning av fransar och ögonbryn.
  8. Tänk på att din hudton i ansiktet inte skall skilja sig ifrån den på hals och bröst. Eventuellt kan det behövas lite puder eller rouge även där, akta klänningen bara!
  9. Ta med ett lite mörkare, matchande läppstift till festen på kvällen. Då kan du förstärka makeupen en aning.
  10. Om du bär glasögon kan du ta i lite mera när du målar ögonen.

Lämna ett svar