Du visar för närvarande Festvåning till bröllopet

Festvåning till bröllopet

Festvåning vid bröllop

Att hålla festen i festvåning eller på restaurang har många fördelar, som till exempel att man inte behöver bry sig om alla förberedelser och detaljer, man får van serveringspersonal och man slipper städningen!

De flesta festvåningar och restauranger har färdiga ”bröllopspaket” att erbjuda, men att arrangera en bröllopsmiddag är ett stort projekt även för dem, så när datumet för vigseln är bestämt bör man så snart som möjligt begära in offerter ifrån de ställen man kan tänka sig att förlägga festen på.

Även om pengarna i vissa fall inte har så stor betydelse, bör man jämföra olika alternativ för att se vad man verkligen får för pengarna.

Priset på ett kuvert varierar kraftigt, men mellan 500-1000:- får man räkna med. I storstäderna är det inte alls ovanligt att priserna är högre än så, medan man på landsorten kan komma billigare undan. Alla offerter till privatpersoner skall vara inklusive moms.

När man jämför offerter bör man, förutom menyer och priser, titta lite extra på vilka drycker (t.ex. brudskål, vin, vatten och avec) som ingår, och hur mycket de beräknar per person.
Titta också på hur mycket personal som avsätts för er under kvällen.

Annat man bör ta reda på är:
– Vilka alternativ som erbjuds till allergiker och vegetarianer.
– Hur länge har de tillstånd att servera alkohol, och hur länge får ni stanna i lokalen.
– Hur de dekorerar lokalen, och om det kostar extra.
– Om man får röka i lokalen, och i annat fall, var man får röka.
– Att det finns det garderob för ytterkläder.
– Hur många toaletter det finns.
– Vilka parkeringsmöjligheter som finns för gästerna.

Om ni ska ha musik och dans under kvällen bör ni givetvis ta reda på hur och när ett eventuellt band kan ställa i ordning sina saker och soundchecka.

Kom ihåg att det tillhör god ton att bjuda även musikerna på mat.
Lämna ett svar