Du visar för närvarande Catering vid bröllop

Catering vid bröllop

Catering vid bröllop

Att använda sig av catering är ett bra och ofta prisvärt alternativ när man har ordnat en lokal, men själv inte har lust att slava framför spisen hela dagarna innan bröllopet. Man har också en ganska stor valfrihet, eftersom man kan välja att göra t.ex. förrätt och dessert själv, och bara få hjälp med varmrätt och servering.

Eftersom en bröllopsmiddag i regel har många gäster kan det vara ett ganska stort projekt för en cateringfirma, varför man bör begära in offerter så snart man bestämt datum för bröllopet. De flesta cateringfirmor har färdiga ”bröllopspaket”, och priserna för ett kuvert (exkl. drycker) varierar kraftigt.
För förrätt, varmrätt och dessert kan det hamna var som helst mellan 180-800:-, och till och med mer än så. Även priset på personal kan variera mycket, från 250:- per person och timme och uppåt.
Alla offerter till privat personer skall vara inklusive moms!

En del cateringfirmor har all utrustning som behövs för att både laga maten på plats, hålla den varm och servera den, även om ni vill hålla hela festen utomhus. Andra kan ha mer begränsade möjligheter. Om ni inte själva vill dekorera lokalen kan vissa cateringfirmor stå till tjänst även med det, men kom i håg att det mesta kostar extra.

Tänk noga igenom hur ni vill ha det innan ni begär in offerter, och se till att ta reda på vilken utrustning som redan finns i den lokal ni ordnat. Det är ju onödigt att hyra sådant som finns att tillgå gratis! Ju mer detaljerade frågor och specifika krav ni har, desto bättre och mer detaljerad offert får ni!

När ni jämför offerter bör ni titta på vilken typ av mat de serverar, och till vilket pris. Kalla rätter är ofta billigare än varma, eftersom de kan förberedas innan och inte behöver värmas upp igen. Om ni är många gäster och har en lokal med begränsat kök kan det vara bra att välja rätter där t.ex. köttet skall serveras kallt. Det blir då mindre mat som behöver värmas, och chansen är större att alla får riktigt varm potatis.
Titta också efter hur mycket personal de räknar med att det behövs, och om de stannar kvar och diskar och städar efteråt.

Annat man bör ta reda på är:

– Vilka alternativ som erbjuds till allergiker och vegetarianer
– Hur de dekorerar lokalen, och om det kostar extra.

Kom ihåg att det tillhör god ton att bjuda även musikerna på mat!

Lämna ett svar